Jumatate dintre cosurile de la supermarket sunt contaminate cu E.coli

Cumparaturile facute la supermarket pot fi o adevarata incercare pentru unele persoane, un studiu realizat in SUA aratand ca jumatate dintre cosurile de cumparaturi sunt contaminate cu E.coli.

Expertii de la Universitatea Arizona au examinat la intamplare 85 de carucioare din patru state americane, stabilind ca 72% dintre acestea erau periculoase pentru sanatate. Mai mult, cand 36 dintre acestea au fost testate pentru E.coli, s-a descoperit ca in jumatate din cazuri aceasta bacterie era prezenta, conform AOL Health.

E.coli poate cauza diaree, dar si infectii ale tractului urinar, boli respiratorii, pneumonie si nu numai. Cu alte cuvinte, cosurile erau cu mult mai murdare decat toaletele supermarketurilor, au concluzionat cei care au realizat studiul. Daca cele din urma sunt dezinfectate frecvent, nimanui nu i-a trecut prin cap sa procedeze la fel si in cazul cosurilor sau carucioarelor din supermarketuri.

De altfel, o cercetare realizata in 2008 a aratat ca micutii care sunt tinuti in caruciorul de supermarket cat timp parintii fac cumparaturile se imbolnavesc mai des decat ceilalti, ei putand dezvolta infectii cauzate chiar si de salmonella.

Un studiu realizat in 2010 a aratat ca si sacosile reutilizabile de supermarket sunt o sursa de bacterii periculoase, E.coli fiind gasit si in acestea.

Euro starclean are solutia pentru a preveni aceasta problema!

spmk